Υλικά
20 αυγά
20 κουταλιές ζάχαρη
17 κουταλιές σιμιγδάλι (χοντρό)
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα απο 2 λεμόνια
1 ποτήρι νερό 200 ml περίπου
Σιρόπι
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα λεμονιού
6 νεροπότηρα νερό
5 νεροπότηρα ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού
Οδηγίες
Χωρίζουμε τα σπράδια
από τους κρόκους
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με τις 20 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
προσθέτουμε το ξύσμα και το νερό λίγο λίγο και ξαναχτυπάμε
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μίγμα το αλεύρι το σιμιγδάλι και την μαρέγκα εναλλάξ (προσοχή να μη ξεφουσκώσει)
στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 C για 40 λεπτά περίπου
φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 5-6 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός
Μόλις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως
Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο και κρέμα ζαχαροπλαστικής!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!!
4 σχόλια:
υπεροχο!καλη Σαρακοστη καλη μου!
αγαπημένο γλυκάκι και πέτυχε!!!!
θέλω μεγάλο κομμάτι!
Και μόνο που το βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια,ας πάρω ένα κομματάκι !
Λαχταριστο το γλυκάκι σου, και απο τα αγαπημένα του συζύγου!!!!Σίγουρα θα το δοκιμάσουμε!!!
Καλή Σαρακοστή!!!!
Δημοσίευση σχολίου