Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - CAKE WITH WHOLE ORANGE

Είναι ένα κεικ εύκολο απλό και πολύ νόστιμο.


Υλικά

  • 1/2 φλ.βιτάμ και 1/2 φλ.ελαιόλαδο ή (1 φλυτζ.βιταμ 200γρ.)
  • 4 αυγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι  μέχρι να γίνει πολτός.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  4. Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 40 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί.

Μικρές συμβουλές

Μπορείτε να γλασάρετε το κέικ με ένα φλ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένο με 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι ή γλάσο λευκής σοκολάτας και πολύχρωμη ζάχαρη.


Η συνταγή αυτή έχει δημοσιευτεί στο διαδύκτιο απο την interliza.

Δεν υπάρχουν σχόλια: