Translate
Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ - CHEESE PIES
Υλικά
ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές αλεύρι για ζυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 + 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
νερό χλιαρό όσο πάρει (3/4 του ποτηριού περίπου)
γέμιση
1 βαθύ πιάτο τριμμένη φέτα
1αυγό
λίγο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)
Οδηγίες
Για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
με ένα μίξερ προσθέτοντας το χλιαρό
(οχι καυτό) νερό λίγο - λίγο μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμαράκι που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Με λίγο αλεύρι πασπαλίζουμε το ζυμαράκι
και το ζυμώνουμε λίγο περισσότερο διπλώνοντας και πατώντας το συνεχώς για ένα 5άλεπτο (η διαδικασία αυτή είναι πολύ χαλαρωτική).
Απλώνουμε το ζυμαράκι με τα χέρια σε ένα παραλληλόγραμμο και το χωρίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση και την χωρίζουμε και αυτή στην μέση τοποθετώντας σε κάθε φύλλο το ένα μέρος.
Απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος στο κέντρο του φύλλου
και αρχίζουμε να διπλώνουμε πρώτα την μία πλευρά και μετά την άλλη πατώντας λίγο για να κλείσει καλύτερα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομματάκια
και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο ή σε λαδόκολλα
τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουταλιά νερό
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 C
με πάνω κάτω αντίσταση για 30 λεπτά περίπου.
Μικρές συμβουλές
Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία ακόμη και για ένα γρήγορο πρωινό δεν χρειάζεται να φουσκώσουν.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη για μια εβδομάδα ψημένα και άψητα.
Βγάζοντας κάποια κομμάτια ψημμένα απο το βράδυ μπορούν να τα πάρουν τα παιδιά το πρωί στο σχολείο ολόφρεσκα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
υπέροχα, πανεύκολα και τόσο δελεαστικά σίγουρα δε σταματάτε στο πρώτο!!
Τα έφτιαξα σήμερα και είναι πάρα πολύ νόστιμα! :) Εγώ έβαλα στη γέμιση και μυζήθρα και πρόσθεσα λίγο ξηρό δυόσμο για άρωμα. Επίσης έβαλα και ένα αυγό.
Έψαχνα για μία καλή συνταγή για τυροπιτα ....ευχαριστώ!!!!!
Δημοσίευση σχολίου