Υλικά
- 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 και 1/4 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- Μπλέντερ ή ράβδος
Οδηγίες
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το καλαμποκέλαιο και τα αρχίζετε να τα χτυπάτε για να σπάσουν τα αυγά και να ανακατευτεί λίγο η μουστάρδα.
Σε σταθερή δυνατή ταχύτητα γυρνώντας την ράβδο κυκλικά
αρχίζετε να ρίχνετε το καλαμποκέλαιο με χαμηλή συνεχόμενη ροή.
Το μίγμα αρχίζει να πήζει, όσο πιό πολύ λάδι βάζετε τοσο πιο πηχτή γίνεται.
Έχει σημασία η ταχύτητα του μηχανήματός σας να είναι σταθερή και δυνατή.
Οσο πιο δυνατή είναι τόσο δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει.
Μικρές συμβουλές
Εάν δεν έχετε τα μηχανήματα αυτά που είναι ιδανικά, υπάρχει και άλλος τρόπος. Με μίξερ χειρός το φτάνετε σε ένα σημείο όπου έχει πήξει αλλά δεν είναι και πολύ σταθερή. Τότε την χτυπάτε στο μούλτι και γίνετε σφιχτή.Η μαγιονέζα αυτή γίνεται και μόνο με ασπράδια για όσους αποφεύγουν τους κρόκους, επίσης γίνεται με 1 αυγό και 1 κρόκο.
Το ξύδι είναι αντισηπτικό και ισχυρό μικροβιοκτόνο και ένα καλό συντηρητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου