Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΑ - APPLE PIE


Υλικά


Γέμιση

4 μήλα κομμένα φέτες
200 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κανέλα

Παντεσπάνι

2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά 
2 βανίλιες
Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μήλα  και τα κόβουμε φέτες
Βάζουμε το κομματιασμένο βούτυρο σε ταψάκι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας
όταν αρχίζει να λειώνει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα
και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει και να μελώνει ελαφρά 
αποσύρουμε απο την φωτιά.

 Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα στο ταψάκι. 


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
 Προσθέτουμε  το αλεύρι  με την βανίλια.



Αδειάζουμε το μείγμα  πάνω στα μήλα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170  C για  40-45 λεπτά
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό και οι άκρες να έχουν ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα του ταψιού.
Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά για να ξεκολήσουμε τα τοιχώματα του γλυκού και σκεπάζουμε με μια πιατέλα το ταψί , 
αναποδογυρίζουμε με μια γρήγορη κίνηση τη μηλόπιτα (γιατί μπορεί να έχει μείνει βούτυρο και να τρέξει).
Χρησιμοποιήστε πιάστρες κουζίνας για να μην καείτε.
Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα μεγάλο κομμάτι.




 Μικρές συμβουλές

Το βούτυρο με την ζάχαρη αν μελώσει πολύ καραμελώνει.Δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο που ξεχωρίζει το βούτυρο απο την καραμέλα.
Τα μήλα που ταιριάζουν γευστικά είναι τα ξυνόμηλα γιατί κάνουν αντίθεση με την ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: