Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΑΛΆ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - PERSONAL LITTLE PIZZA IN GREEK


Υλικά

Για τη ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 (περίπου) φλυτζ.χλιαρό νερό

Για την γέμιση

ροδέλες πράσινης πιπεριάς
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα πολτοποιημένη
ρίγανη
φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
ελιές και ελαιόλαδο για το τέλος


Οδηγίες

Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλατι, τη ζαχαρη,τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει.


Κάνουμε την ζύμη ρολλό


και κόβουμε σε φέτες



Ανοίγουμε κάθε φέτα σε δίσκο και τους στρώνουμε σε ταψί.




Πολτοποιούμε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.


Βάζουμε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας


μετά βάζουμε φέτα,


πιππεριά,


κρεμμύδι ,


 κομμένο σε ροδέλες




μια ελιά σε κάθε τεμάχιο


πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.



Ψήνουμε στους 200 C πάνω κάτω αντίσταση



για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.



 Μικρές συμβουλές

Έχουν τόσο καταπληκτική γεύση που δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλλαντικό!Είναι ελαφρύ γευματάκι για το καλοκαίρι και συνοδεύει τέλεια την μπύρα.

3 σχόλια:

Pansofix είπε...

μοναδικα...

elenfly είπε...

Καλημέρα και ευχαριστώ Pansofix, όντως είναι πολύ νόστιμα!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά τα παιδια μου τα τσακίζουν είναι και πολυ υγιεινά
Λία