Translate
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ - XMAS COOKIES WITH ALMONDS AND ICING SUGAR
Υλικά
200 γρ. βούτυρο μαργαρίνη ή φρέσκο (εγώ βάζω 150 γρ.μαργαρίνη και 50 γρ. γίδινο βούτυρο)
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλια
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι μπέκιν παουντερ
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
πασπάλισμα
1 πακέτο ζάχαρη άχνη με
1 κάψουλα βανίλια μέσα στη ζάχαρη
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει
Ρίχνουμε την ζάχαρη λίγη -λίγη
την βανίλια
προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού
το κονιάκ
συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα δύο φλυτζάνια αλεύρι με το μπέκιν
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το 1/2 φλυτζάνι σιγά σιγά να μην σφίξει η ζύμη
τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον
Έφτιαξα και μια ζύμη χωρίς αμύγδαλα μόνο με μαργαρίνη για παιδικά μπισκότα
πέρνουμε ζύμη όσο ένα μεγάλο καρύδι το κάνουμε μπαλίτσα και το πατάμε στην μέση με το δάκτυλο
Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα ή βουτυρωμένο ταψί
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 180 C για 25 έως 30 λεπτά
Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα σακουλάκι μαζί με την βανίλια και το κουνάμε να ανακατευτούν τα υλικά
Στρώνουμε ένα ταψί με λίγη ζάχαρη άχνη
μόλις βγούν οι κουραμπιέδες πέρνουμε έναν έναν όπως είναι ζεστοί και τους βάζουμε μέσα στην ζάχαρη
τους σκεπάζουμε και τους βγάζουμε πάνω στο ταψί με ένα κουτάλι σκεπασμένους γενναιόδωρα με άχνη
Τους αφήνουμε εκεί να κρυώσουν μέχρι την επόμενη μέρα (τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε έναν)
Τότε τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη
Εντωμεταξύ τα καλά μου τα παιδάκια έφτιαξαν μπισκοτάκια με το δικό τους ζυμαράκι
και εγώ τους τα έψησα με τον ίδιο τρόπο
και όταν τα βγάλαμε απο το φούρνο
τα περάσαμε και αυτά απο την ζάχαρη άχνη
και έτσι μύρισαν Χριστούγεννα πάλι στο ζεστό μας το σπιτάκι!!!
Μικρές συμβουλές
Οι κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό που το φτιάχνουμε σε όλες τις χαρούμενες εκδηλώσεις .
Η κατασκευή του γίνεται κυρίως με πρόβειο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου