Υλικά
15 μήλα μέτρια , αρωματικά, γλυκά
ξυλάκια παγωτού
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
4 κουταλιές γλυκόζη
2 κάψουλες βανίλιας
1 κουταλάκι κανέλα
λαδόκολλα
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Πλένουμε τα μήλα με χλιαρό νερό για να αφαιρέσουμε το κερί
Βγάζουμε το κοτσάνι και τοποθετούμε στην θέση του ένα ξυλάκι
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη την γλυκόζη και το νερό
ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά (140 C)
λαδώνουμε μια λαδόκολλα
και δοκιμάζουμε συνεχώς το σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό αν δεν έχουμε θερμόμετρο
Όταν σκληρύνει είναι έτοιμο και το αποσύρρουμε απο την φωτιά για να μην κρυσταλλώσει
Ρίχνουμε το χρώμα , τα αρώματα και ανακατεύουμε.
Πέρνουμε ένα ένα τα μήλα και τα στρίβουμε γρήγορα μέσα στο σιρόπι
τα στραγγίζουμε λίγο πάνω απο το σιρόπι και
τα κρατάμε για λίγο ανάποδα
Τέλος τα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά
και μετά τα τυλίγουμε .
Καλή επιτυχία!!
11 σχόλια:
αχ, ένα μηλαράκι πολύ θα το ήθελα να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια, μου χρειάζεται μια γλυκιά ανάμνηση, μαύρισε η ψυχή μου με όσα συμβαίνουν!!! αχ και να 'μουν παιδάκι πάλι!!!!
Τί ομορφα και κατακόκκινα μηλαράκια!
Δεν έχω φάει ποτέ...
Λες να δοκιμάσουμε φέτος;
Λαχταριστά κόκκινα μηλαράκια. Αναμνήσεις τις παιδικής ηλικίας.Αν σου πω ότι και εγώ δεν τα έχω φάει;Και δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο εύκολα να γίνουν.
Τα θυμάμαι που τα έτρωγα μικρή!!Τα είχαν κάποιοι πλανόδιοι που πουλούσαν σε καροτσάκια ξηρούς καρπούς και ζαχαρωτά!!!Μου αρέσανε πάρα πολύκαι ήταν με μήλο φυρίκι!!!Νάσαι καλά !!!και είναι εύκολο να γίνουν!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΚΥΚΑΤΖΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΙΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ .ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ .ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Χρόνια παλιά μου θύμισες Έλενα. Όταν ήμασταν στο Δημοτικό η τρέλα μας ήταν να τρέξουμε στο διαλειμμα να αγοράσουμε τέτοια μηλαράκια από μια γιαγιούλα. Γλύφαμε πρώτα το γύρω-γύρο και μετά τρώγαμε το μηλαράκι. Καλή εβδομάδα.
αγαπημένη μου φίλη τέλειωσε η κλήρωση του δέυτερου 10ημερου του πανηγυριού του stars and icicles σε ευχαριστώ για την συμμετοχή και περιμένω την διεύθυνση σου στο
katitimou@gmail.com για ένα αναμνηστικό δωράκι
φιλάκια Κάτια
Δεν τα έχω φάει ποτέ μου!!
Υπέροχα κατακόκκινα λαχταριστά μηλαράκια με γεύση που με πάει πολύ πίσω !!!!
Καλημέρα Έλενα :)
Ελενα καλημέρα, πέρασε από το Να λείπει το Βύσσινο, να παραλάβεις βραβειάκι.
As claimed by Stanford Medical, It's indeed the ONLY reason women in this country live 10 years longer and weigh an average of 42 pounds lighter than we do.
(Just so you know, it is not related to genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING to related to "how" they eat.)
BTW, I said "HOW", not "what"...
Click on this link to reveal if this easy questionnaire can help you decipher your true weight loss possibilities
Δημοσίευση σχολίου