Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ - GRAPE DESSERT



Υλικά

1.200 γρ. σταφύλι σουλτανίνα
2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά χυμο λεμόνι
1κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Οδηγίες

Βγάζουμε τις ρόγες απο τα κοτσάνια και τις πλένουμε


Τις σουρώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη εναλλάξ σε 3 στρώσεις


τις αφηνουμε μεσα στο ψυγείο για 2 ώρες να βγάλουν τα νερά τους 



Βράζουμε το γλυκο για μισή ώρα απο την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει ενω ταυτόχρονα το ξαφρίζουμε


Το αφήνουμε ενα βράδυ να βγάλει τα υγρά του και την άλλη μέρα δένουμε το σιρόπι αφου πρωτα βάλουμε μέσα μια κουταλιά λεμόνι και την αρμπαρόριζα ( δεν την πεταμε την βαζουμε και μεσα στα βάζα)



΄Οταν είναι ζεστό βάζουμε μέσα στα βάζα και όταν κρυώσει ρίχνουμε το αμύγδαλο (αν είναι ζεστό το γλυκό ,  το αμύγδαλο θα γίνει ελαστικό).



Καλή επιτυχία!!

αρμπαρόριζα

Δεν υπάρχουν σχόλια: