Translate

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ - RED CARAMELIZED APPLES


Υλικά

15 μήλα μέτρια , αρωματικά, γλυκά
ξυλάκια παγωτού
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
4 κουταλιές γλυκόζη
2 κάψουλες βανίλιας
1 κουταλάκι κανέλα
λαδόκολλα
λίγο ελαιόλαδο


Οδηγίες

Πλένουμε τα μήλα με χλιαρό νερό για να αφαιρέσουμε το κερί


Βγάζουμε το κοτσάνι και τοποθετούμε στην θέση του ένα ξυλάκι


Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη την γλυκόζη και το νερό


ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά (140 C)


λαδώνουμε μια λαδόκολλα


και δοκιμάζουμε συνεχώς το σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό αν δεν έχουμε θερμόμετρο


Όταν σκληρύνει είναι έτοιμο και το αποσύρρουμε απο την φωτιά για να μην κρυσταλλώσει


Ρίχνουμε το χρώμα , τα αρώματα και ανακατεύουμε.


Πέρνουμε ένα ένα τα μήλα και τα στρίβουμε γρήγορα μέσα στο σιρόπι


τα στραγγίζουμε λίγο πάνω απο το σιρόπι και


τα κρατάμε για λίγο ανάποδα


Τέλος τα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα

 Αφήνουμε να κρυώσουν καλά


και μετά τα τυλίγουμε .

Καλή επιτυχία!!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΡΑΒΑΚΙ - WATERMELON BOAT



Υλικά

1 καρπούζι
1ξυλάκι απο σουβλάκι
1 χαρτί Α4
διάφορα φρούτα

Οδηγίες

Κόβουμε το χαρτί διαγώνια και το τρυπάμε με το ξυλάκι.


Τοποθετούμε και δύο λαστιχάκια για να μην βγαίνει


Κόβουμε το πίσω μέρος του καρπουζιού σε ροδέλα


Την καθαρίζουμε και σχηματίζουμε το τιμόνι


 Με ένα μαρκαδόρο σχεδιάζουμε το μέρος που θα κόψουμε για να σχηματήσουμε το καράβι


Χαράζουμε προσεκτικά όχι πολύ βαθειά στην αρχή για να μην σκάσει και αφαιρούμε το καπάκι


 Αφαιρούμε και την σάρκα με όποιον τρόπο μας βολεύει


Χαράζουμε περιμετρικά μια γραμμούλα για σχεδιάκι


και τοποθετούμε τα φρούτα  , το τιμόνι  και το πανί

  Το καραβάκι μας είναι έτοιμο


για το ταξίδι του  στη χώρα της απόλασης

Καλή επιτυχία!!!

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ - ICE CREAM FOR CHILDREN


Υλικά

1 φάκελο ΄Ανθος Αραβοσίτου στιγμής
Φρέσκο γάλα


Οδηγίες

Χτυπάμε το γάλα με το περιεχόμενο σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου


Όταν είναι έτοιμο


σερβίρουμε



στα ειδικά φορμάκια


Κάποιοι μπορεί να θελήσουν να τα φάνε , συγκρατήστε τους!



Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για δύο ωρίτσες


 και όταν τα βγάλουμε ζεσταίνουμε λίγο την εξωτερική πλευρά με το χέρι μας,

 για να βγούν πιο εύκολα απο το φορμάκι


 Αφήνουμε τους μικρούς  μας μπόμπιρες

 να το απολαύσουν!!!!
Καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ICE CREAM SANDWICH






Υλικά

1 1/2 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλατικής  MEGLEE
1/3 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ - ΜΠΕΡ

Οδηγίες

Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα μπισκότα


και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξουν 3-4 λεπτά περίπου


αν η κρέμα σφίξει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα


Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα


και ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα πεταχτά κουταλιά κουταλιά


την στρώνουμε προσεχτικά επάνω στα μπισκότα



Τοποθετούμε απο πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο


τα πατάμε  για να κολλήσουν επάνω στην κρέμα


κλείνουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη


μετά απο δύο ώρες


μπορούμε να τα κόψουμε σε μερίδες


Αν βάλετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας και 2 κουταλιές σοκολάτα  στιγμής ροφήματος


μπορείτε να έχετε ακόμα μια διαφορετική γεύση.


Καλή επιτυχία!