Translate

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - CHICKEN WITH PEPPERS AND FUSILLI


Υλικά

2 μπουτάκια βιολογικό κοτόπουλο
2 πιπεριές κομμένες ροδέλες (1 κόκκινη και 1 πράσινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
 αλάτι - πιπέρι
2 ντομάτες πολτοποιημένες 
1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ. (βίδες κατά προτίμηση)

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι , τα κρεμμύδια , τις πιπεριές , τα σκόρδα και τα σωτάρουμε ελαφρά.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο

και το γυρνάμε και αυτό να ανακατευτεί με τα κρεμμύδια .


Σβήνουμε με το κρασάκι.

 Εδώ πρέπει να πώ πως ένα καλό κρασί κάνει την διαφορά στο φαγητό


Ρίχνουμε και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε και ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάσουμε.


Κλείνουμε με το καπάκι βράζοντας σε χύτρα ταχύτητος 25 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει και σε κατσαρόλα 40 λεπτά περίπου.
Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λαδάκι.


Τα μακαρόνια τα βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που δίνει το πακέτο.

Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.


Σερβίρουμε προσθέτοντας απο πάνω την σάλτσα με τις πιπεριές.



Μικρές συμβουλές

Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό κι η γεύση του είναι πολύ γλυκιά.Για να μειωθεί το νεράκι απο την σάλτσα βράζετε το φαγητό σας με ανοικτό το καπάκι.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ - MEATBALLS "soutzoukakia" WITH RICE "atzem"

 Υλικά

Σουτζουκάκια


1/2  κιλό κιμά μοσχάρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2  κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 φρυγανιές μικρές  ή 2 φέτες  μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί σε νερό
1 αυγό
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι

Σάλτσα
1 κουταλάκι κύμινο σπόρους
1/2 ποτήρι κρασί
2 ντομάτες πολτοποιημένες  και 1 κουταλιά πελτέ ή μισό κουτί  πουμαρό.





 Πιλάφι
1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
1/2 φλυτζάνι κριθαράκι
Λίγο λάδι
1 κουταλιά βούτυρο (ή μαργαρίνη)
3 φλυτζάνια νερό
Αλάτι 
Οδηγίες

Σε μιά χύτρα ταχύτητος


βάζουμε το λάδι  τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας  και το βούτυρο

και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι.

Με μια κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα ( αυτό γίνετε πολύ γρήγορα).Ρίχνουμε το ρύζι το νερό και το αλάτι.


Κλείνουμε την χύτρα και απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα μετράμε 3 λεπτά ακριβώς.
σβήνουμε  και αφήνουμε να πέσει  η βαλβίδα χωρίς να την ανοίξουμε.
Αν το φτιάξετε σε κατσαρόλα σκεπάζετε με το καπάκι και ελέγχετε μήπως χρειάζετε νερό μέχρι να βράσει.Ανακατεύετε τακτικά. Στο τέλος πρέπει να μείνει χωρίς νερό.



Με ένα φορμάκι ή ακόμα και μπώλ μπορείτε να φτιάξετε μια "καμπουρίτσα ".

Πλάθουμε τον κιμά με όλα τα υλικά  σε μακρόστενα μπιφτέκια.
Τα τηγανίζουμε στο λάδι και τα σβήνουμε με το κρασί  ρίχνουμε το κύμινο και την ντομάτα προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερού, ζεστό νερό

και κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά απο τότε που θα σφυρίξει η βαλβίδα.Σε κατσαρόλα σκεπάζετε με το καπάκι και όταν σωθεί το νερό είναι έτοιμα.




Μικρές συμβουλές

Οταν σερβίρετε μπορείτε να ρίξετε λίγο κανελίτσα στο πιλάφι σας.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΧΩΝΑΚΙΑ CUPCAKES ΣΕ ΠΑΓΩΤΑΤΖΙΔΙΚΟ - ICE CREAM CAR WITH CUPCAKES



Υλικά

24 χωνάκια παγωτού

Υγρά

1 αυγό
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι λάδι
τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Στερεά

1  και 3/4 φλυτζάνια  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές κακάο
1 βανίλια
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Γλάσο

1 δόση  κρέμα γκανάς


24  γλυφιντζούρια



Οδηγίες

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά.


Βάζουμε τα απαραίτητα χαρτάκια σε 24 μίνι φόρμες για muffins


και ψήνουμε στους 200 C για 15 -20 λεπτά.


Όταν κρυώσουν τα muffins βγάζουμε τα χαρτάκια και φτιάχνουμε την κρέμα γκανάς.


Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη γύρω απο την βάση του muffin και το κολλάμε σε ένα χωνάκι .

Στην συνέχεια θα  περιχύσουμε την επιφάνεια του με κρέμα και θα τα στηρίξουμε μέσα σε ποτήρια.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν


μετά μπορούμε να βάλουμε απο πάνω ένα γλυφιντζούρι


και να τα συσκευάσουμε.





Εγώ έκανα μια κατασκευή ενός παγωτατζίδικου.


Παγωτατζίδικο

Υλικά 

1 χαρτόκουτο
χαρτί περιτυλίγματος
κόλλα για χαρτί
Ρόδα και τιμόνι (τα είχα κρατήσει απο ένα παιχνίδι  ποδήλατο κατεστραμμένο)
(Αν δεν υπάρχουν αυτά κόψτε κύκλους με ένα ψαλίδι και ζωγραφίστε ρόδες και τιμόνι)


Για την ομπρέλα 

Το χάρτινο ρολλό (στήριγμα του χαρτιού περιτυλίγματος)
1  σελοφάν (διάφανο χαρτί περιτυλίγματος γλυκών χρωματιστό) κομμένο σε κύκλο
2 κύλους απο το χαρτί περιτυλίγματος  μικρότερους
8 καλαμάκια για σουβλάκια.
θερμοκόλλα

Πέρνουμε το χαρτόκουτο και το διακοσμούμε κολλώντας το χαρτί περιτυλίγματος

έκοψα τα χωνάκια απο το κουτί συσκευασίας  των μπισκότων και τα κόλλησα στο κουτί μου,

  
σε  ένα μέρος της συσκευασίας των μπισκότων έκανα 6 τρύπες ώστε να στέκονται 6 χωνάκια
και το κόλλησα  στην μία μεριά του κουτιού μου ώστε να μπορεί να ανοίγει ,



κόλλησα την ρόδα και το τιμόνι με θερμοκόλλα, καθώς και την βάση της ομπρέλας.


Η βάση της ομπρέλας είναι το μισό απο το χάρτινο ρολλό (στήριγμα του χαρτιού περιτυλίγματος)
το οποίο το έχω σχίσει κατακόρυφα και έχω μικρύνει την διάμετρό του στρίβοντάς το  τόσο όσο να μπαίνει μέσα στο υπόλοιπο ρολό



που έχω ντύσει με ένα μέρος απο το χρωματιστό διαφανές χαρτί περιτυλίγματος.

Για την ομπρέλα πέρνουμε το μεγάλο δίσκο απο το χρωματιστό διαφανές χαρτί περιτυλίγματος και κολλάμε επάνω τα καλαμάκια.Από πάνω κολλάμε τον ένα μικρό δίσκο και απο κάτω τον άλλο


με πολλή θερμοκόλλα στηρίζουμε και το κοντάρι της ομπρέλας.

Το παγωτατζίδικο είναι έτοιμο να το γεμίσω με τα παγωτοκεκάκια!!!



Μοιάζει λίγο με αυτό δεν νομίζετε;


Τώρα αυτή η "τούρτα γενεθλίων" μπορεί να φτάσει στον προορισμό της,



στο σχολείο για να γιορτάσουν όλοι οι μικροί φίλοι μαζί τα γενέθλια της Αγγελικούλας.




Να  ξεφαντώσουν



και να παίξουν.
Ευχαριστούμε την δασκάλα μας την κα Βάσω για τις  ωραίες φωτογραφίες!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ - LAMB IN THE GREASEPROOF PAPER



Υλικά


3 κιλά αρνάκι σπασμένο μερίδες (μπουτάκι -χεράκι)
300 γραμμ. φέτα σκληρή
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά (φλωρίνης)
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμύδι κομμένο σε ροδέλες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 6 σκελίδες σκόρδο


Οδηγίες

Αλατίζουμε, πιπερώνουμε ,αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε το αρνάκι στην λαδόκολλα.


Βάζουμε την  πιπεριά και το κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες και τα μισά σκόρδα ρίχνοντας ενδιάμεσα και κομμένα σε μικρά κομμάτια


Τοποθετούμε την φέτα και απο πάνω το άλλο κομματι αρνί


και τέλος τις τελευταίες σκελίδες σκόρδου.


 Τυλίγουμε την λαδόκολλα σε καλά κλεισμένο πακέτο και δένουμε με σπάγγο.



 Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 160 C για 3 ώρες.




Γυρίζουμε το πακετάκι κάθε 30 λεπτά.

Μικρές συμβουλές


Όταν το ανοίξουμε  αν έχει ακόμη ζουμί μπορούμε να το ψήσουμε ανοιχτό μέχρι να σωθεί,
όχι πολλή ώρα γιατί θα στεγνώσει.
Το κάθε  κιλό κρέατος χρειάζετε 1 ώρα ψήσιμο έτσι τα 3 κιλά θέλουν 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.