Υλικά
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλλα "κόλλα"
μισή δόση zύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλλα "κόλλα"
μισή δόση zύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
Και τους ολισθητήρες του έλκηθρου 2 φορές
Προθερμαίνετε τον φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 170°C
Προθερμαίνετε τον φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 170°C
Αφου τα βγάλετε τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά επάνω σε σχάρα και μετά αφαιρείτε τη λαδόκολλα προσεχτικά.
Τα ενώνετε την επόμενη μέρα.Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζίνας) ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
1 σχόλιο:
Πω πω αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο!! Αλλά τα μαγικά σου χεράκια το κάνουν να φαίνεται τόσο απλό!! Συγχαρητήρια!!!
Δημοσίευση σχολίου