Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ - XMAS TRAIN with biscuits .







 


Υλικά

16 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
5 κυκλικά μπισκότα
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλλα "κόλλα"

Για το γλάσο (royal icing)
1 αυγο (μόνο ασπράδι), 1 βανίλια, 1 κουταλάκι λεμόνι και 1 φλυτζάνι περίπου ζάχαρη άχνη.
Για το ντεκόρ χρώμα ζαχαροπλαστικής, ζάχαρη κρυσταλλική, καραμέλες ή ο,τι αλλο φαντάζεστε.


Οδηγίες


Σε ενα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λειώνουμε σε πολύ χαμηλή θεμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζίνας)



ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατι καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.


Με την καραμέλα κολλάμε 3 και 3 μπισκότα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που θα γίνουν τα πλαϊνά του τρένου. Για να φτιάξουμε την "πλάτη" του τρένου χρειαζόμαστε ένα ολόκληρο μπισκότο και ένα κομμάτι. Μετρήστε ώστε να είναι ίσο το ύψος με τα πλαϊνά.



Κολλάμε τα πλαϊνά με την "πλάτη" και βάζουμε ένα ακόμα κομμάτι από μπισκότο μπροστά. Μετρήστε ξανά ώστε να έχει το σωστό ύψος.




Κολλάμε δυο μπισκότα μεταξύ τους που θα γίνουν το πάτωμα του τρένου. Θα χρειαστούμε μετά ένα ακόμα που θα μπει επάνω ως οροφή.


Κολλάμε τη βάση στο τρενάκι μας.


Κολλάμε ένα μπισκότο που θα κλείσει το πάνω μέρος του τρένου, ένα μετά πλαγιαστό σαν μπροστινό παράθυρο και δυο κάτω σαν τριγωνάκι. Τέλος κολλάμε τα στρογγυλά μπισκότα. 4 θα γίνουν ρόδνα στην οροφή.




Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.



Διακοσμούμε με το γλάσο μας, με χρωματιστή ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλουμε και έτοιμο το τρενάκι μας!


Μικρές συμβουλές

Προσοχή να μην καείτε με την καραμέλλα.
Αν το γλάσο ειναι ρευστό προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη, αν πάλι σφίξει προσθέτουμε με προσοχή σταγόνες νερού.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και ένα βαγόνι.Το τρενάκι αυτό μπορεί να γίνει και αυτοκινητάκι αν αφαιρέσετε το μπροστινό τμήμα (σχάρα) και μπορείτε να το τοποθετήσετε επάνω σε τούρτα είναι πολύ ελαφρύ.Επίσεις είναι ενα ωραίο δώρο έκπληξη (Πρωτοχρονιάς) για τα παιδιά σας αφού μπορείτε να κρύψτε μέσα διάφορα μικρά δωράκια π.χ. ένα ρολόι, ενα κουκλάκι, χρήματα κ.α.
Δείτε και τα Χριστουγεννικάτικα σπιτάκια που φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: