Πατατούλες μικρές για φούρνο που ψήνονται ολόκληρες με πολλά αρώματα.
Υλικά
Πατάτες μικρές για φούρνο τόσες όσο να καλύψουν μια στρώση του ταψιού σας
σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι πράσινο
πιπέρι πάπρικα
κουρκουμάς (turmeric) ή κάρρυ
μύλος μίγμα πιπεριών
χυμός απο 1 λεμόνι
1 και 1/2 ποτήρι ζωμό απο κότα ή 1/2 κύβο κότας βιολογικό διαλυμένο σε 1 και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
ελαιόλαδο
αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα
Οδηγίες
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις στρώνετε στο ταψί.
Ρίχνετε το λεμόνι και τις ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ποσότητες της προτίμησής σας.
Ρίχνετε και λαδάκι τόσο ώστε να πάρουν απο όλες τις πλευρές και τις ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε τον ζωμό.
Ρίχνετε και λαδάκι τόσο ώστε να πάρουν απο όλες τις πλευρές και τις ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε τον ζωμό.
Το ύψος του ζωμού στο ταψί πρέπει να είναι 1/2 πόντος.
Σκεπάζετε το ταψί σας και το κλείνετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να ψηθούν και με τον ατμό τους.
Σκεπάζετε το ταψί σας και το κλείνετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να ψηθούν και με τον ατμό τους.
Ψήνετε για μια ώρα σε δυνατό φούρνο 230-240 C.
Πρέπει να μείνουν με το λαδάκι τους.
Απολαύστε τις με μαγιονέζα και με ψητά σχάρας.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε την επιφάνεια του ταψιού με 2 λαδόκολες που τις δένετε περιμετρικά με ένα σπάγκο για ψήσιμο.
Προσοχή στον ατμό όταν τις ανοίξετε, γιατί βγαίνει καυτός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου