Νόστιμο και ελαφρύ σπανανόρυζο με λεμονάκι.
Υλικά
1 κιλό φρέσκο σπανάκι πλυμμένο και χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (1 φλυτζάνι περίπου)
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι
1 καυτερό πιπεράκι (προαιρετικά)
1 πράσο ψιλοκομμένο
8 κουταλιές σούπας ρύζι σουπέ ή (2 κουταλιές της σούπας ρύζι για κάθε πιάτο που θα σερβίρετε)
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
8 κουταλιές σούπας ρύζι σουπέ ή (2 κουταλιές της σούπας ρύζι για κάθε πιάτο που θα σερβίρετε)
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το σπανάκι απο τις ρίζες το πλένουμε καλά 5-6 φορές για να φύγουν τα χώματα.
Το κόβουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το καυτερό πιπεράκι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να φτάσει στο ίδιο ύψος με τα υλικά μας. (Δεν ανακατεύουμε ξανά)
Βράζουμε με κλειστή κατσαρόλα περίπου 15-20 λεπτά ελέγχοντας ταχτικά για να μην κολλήσει το ρύζι περνώντας ένα κουτάλι μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας. (Δεν ανακατεύουμε)
Ή σε χύτρα βράζουμε ακριβώς 3 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα και αφήνουμε να βγεί ο ατμός μόνος του απο την βαλβίδα χωρίς να την ανοίξουμε.
Τέλος σερβίρουμε κάθε πιάτο με λεμονάκι.
Μικρές συμβουλές
Ένα φρέσκο κολοκυθάκι δίνει πάντα πολύ ωραίο άρωμα σε όλα τα λαδερά φαγητά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου