Μια μαρμελάδα όλο άρωμα και γεύση
Υλικά
4 πορτοκάλια βιολογικά
2 λεμόνια βιολογικά
ζάχαρη οσο χρειαστεί
Οδηγίες
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε ένα δοχείο.
Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2 ημέρες
Στο διάστημα αυτό τους αλλάζουμε το νερό 2 φορές.
Όταν περάσουν οι 48 ώρες χύνουμε το νερό και τα πολτοποιούμε στο blender (multi), πρώτα όμως έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα μετρώντας τον με μια κούπα και μετράμε για κάθε κούπα πολτού μία κούπα ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά και την τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα.
Μην την δέσετε παραπάνω .
Ρίχνοντας λίγη σε ένα πιατάκι πρέπει να είναι ρευστή όταν κρυώσει πήζει περισσότερο.
Μικρές συμβουλές
Χρησιμοποιείστε λεπτόφλουδα πορτοκάλια
1 σχόλιο:
Ευκολη νοστιμη γεματη βιταμινες κι ετσι δε πανε χαμενα τα πορτοκαλια στη Ζακυνθο που στην εποχη τους σαπιζουν κατω απο τα δενδρα Τοσο πολλα !!! Την φτιαχνω τωρα τελεια ειναι ! !Απο Ολλανδια μια ζακυνθινια <3
Δημοσίευση σχολίου