Υλικά
600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)
8 γρ. φασκόμηλο (βρασμένο σε 1 ποτήρι νερό)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
300 γρ. σταφίδες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2 σφηνάκια τσίπουρο ή ρούμι
Οδηγίες
Βράζουμε το φασκόμηλο
και μουλιάζουμε
τις σταφίδες 12 ώρες.
Σουρώνουμε τις σταφίδες και κρατάμε το ζουμί στο οποίο προσθέτουμε 2 σφηνάκια τσίπουρο.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από τις σταφίδες.
Προσθέτουμε το ζουμί και όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να κάνουμε μια ζύμη μαλακιά.
Ζυμώνουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες αφού τις πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι για να δέσουν με την υπόλοιπη ζύμη.
Ζυμώνουμε πάλι καλά για να ενσωματωθούν οι σταφίδες και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Αν ειναι κάπως μαλακή η ζύμη και κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την κάνουμε σχήμα φρατζόλας, την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και κόβουμε με το μαχαίρι φέτες.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.(απο 1 εως 2 ώρες).
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 C, στα 30 λεπτά σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν απο πάνω.
Μικρές συμβουλές
Μπορείτε να παραλείψετε την μαγιά , να προσθέσετε 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ και να τα ψήσετε σε θήκες για muffins 25-30 λεπτά, προσθέστε και καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου