Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

ΡΟΛΟ ΤΙΓΡΗΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ - ROLLER TIGER WITH POTATOES



Υλικά

Για το ρολό

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5-6 φρυγανιές τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι  ελαιόλαδο
1 κουταλιά γεμάτη πάπρικα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι μαύρο
μουστάρδα απλή
κέτσαπ
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

Γαρνιτούρα

4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες (κυδωνάτες)
λίγο λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο νερό


Οδηγίες


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ρολλό με τελευταίο το λάδι.


Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα ταψί και του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα σαν ρολλό



Βάζουμε και τις πατάτες στο ταψί  τις ραντίζουμε με λεμόνι ,



αλάτι ,πιπέρι,



το σκόρδο και λίγη ρίγανη.


Ρίχνουμε πρώτα σε σχήμα ΖΙΚ-ΖΑΚ την μουστάρδα


και απο πάνω με τον ίδιο τρόπο την κέτσαπ .


Από πάνω πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.


Ρίχνουμε σε όλο το ταψί ελαιόλαδο και λίγο νεράκι (1 ποτήρι του κρασιού περίπου)



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 230 C πάνω κάτω αντίσταση για μία ώρα.


Όταν αρχίζει να πέρνει χρώμα από πάνω σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην χαλάσει το χρώμα του τίγρη.



Προσοχή να μήν κολλήσει επάνω το αλουμινόχαρτο και αφαιρέσει την κρούστα.


Μικρές συμβουλές

Είναι πολύ νόστιμο και μαλακό μπιφτέκι και τρώγετε ευχάριστα από τα παιδιά


2 σχόλια:

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) είπε...

καταπληκτικό!!!το φτιάχνω συχνά γιατί μας αρέσει,αλλά τίγρη δεν το έκανα ποτέ.θα το δοκιμάσω.φιλιά.

Maria Z είπε...

Κι εγώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω πριν το ψήσιμο κέτσαπ και μουστάρδα. Αλλο ένα βραβείο υπάρχει για εσένα και το μοναδικό blog σου.

Φιλάκια