Υλικά
Στερεά
1 + 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 +1/2 κουταλάκια μπέικιν
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
2 +1/2 κουταλάκια μπέικιν
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1 φλυτζάνι κολοκύθα τριμμένη
1 φλυτζάνι κολοκύθα τριμμένη
Υγρά
1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα
Γλάσο
Οδηγίες
Ανοίγουμε την κολοκύθα
και βγάζουμε τους σπόρους της
αφαιρούμε ξύνοντας με ένα κουτάλι το εσωτερικό της
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι,
το μπέικιν,
τη ζάχαρη , το λάδι , το γάλα , το αυγό ,το γαρύφαλλο και την κανέλα
Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια.
Μικρές συμβουλές
Την ψίχα της κολοκύθας που θα περισσέψει μπορούμε να την φυλάξουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά
Την ψίχα της κολοκύθας που θα περισσέψει μπορούμε να την φυλάξουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά
προσθέστε και καρύδια αν θέλετε πιο γεμάτη γεύση!
Για να βγούν ακριβώς 12 τεμάχια χρησιμοποιήστε μια παιδική κούπα 200ml.
4 σχόλια:
δεν έχω φάει ποτέ γλυκό με κολοκύθα
φαίνεται πολύ νόστιμο!!!
Ο 13χρονος εγγονός μου έχει τρέλα με τη ζαχαροπλαστική. Γιαυτό θα σε παρακολουθώ και θα του προωθώ τις συνταγές σου. Θα το χαρεί πολύ.
Καλό βράδυ.
Woww che bontà questi muffin alla zucca Cara!!!;-)
Complimenti,molto carino il tuo blog..
Ciaooo:-*
Katerina,
η πορτοκαλί κολοκύθα ειναι πολύ νόστιμη ακόμη και ωμή,
Dinos-Art πολύ χαίρομαι που θα ασχοληθεί ένα παιδί με την ζαχαροπλαστική και μάλιστα με τις συνταγές μου όποια διευκρίνηση στη διάθεσή του,
honey82, grazie per la vostra visita al mio blog e per le sue parole bella Ciaooo.
Δημοσίευση σχολίου