Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ - DESSERT OF GRAPE MUST OR MOLASSES


Υλικά

1 φλυτζάνι πετιμέζι
3 + 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
4+1/2 κουταλιές αλεύρι


Για το γαρνίρισμα
κανέλα και τριμμένο καρύδι


Οδηγίες

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε


το πετιμέζι και

το νερό και τα ανακατεύουμε
 

Από το μίγμα αυτό πέρνουμε 1 + 1/2 φλυτζάνι και διαλύουμε σε αυτό το αλεύρι

 

Εγώ χρησιμοποιώ το multi αλλά και με ένα πηρούνι και λίγο υπομονή διαλύετε τέλεια.

Ζεσταίνουμε το μίγμα της κατσαρόλας 


και πριν έρθει σε βρασμό ρίχνουμε μέσα

το μίγμα με το αλεύρι.


Ανακατεύουμε γρήγορα


με ένα αναδευτήρι μέχρι να πήξει.


Σερβίρουμε σε μπώλ

 
 γαρνίρουμε με κοπανισμένα


  καρύδια και κανέλα.


Μικρές συμβουλές

Αν το καρύδι σας είναι φρέσκο ανακατέψτετο μέσα στην μουσταλευριά, έτσι κάθε κουταλιά σας θα έχει πιο γεμάτη γεύση.

1 σχόλιο:

xsclean είπε...

Τέλειες συνταγεσ........ ευχαριστώ!!!!!!