Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ - SAUSAGE ROLLS




Υλικά


ζύμη

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές αλεύρι για ζυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 + 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
νερό χλιαρό όσο πάρει (3/4 του ποτηριού περίπου)

γέμιση

λουκάνικα κοκτέιλ



Οδηγίες

Φτιάχνουμε μια ζύμη ακριβώς όπως για τα τυροπιτάκια


ανοίγουμε ένα φύλλο


τοποθετούμε τα λουκανικάκια


 και το χωρίζουμε κατα μήκος



κλείνουμε την ζύμη σε ρολό



και χωρίζουμε με το χέρι μας  σε κάθε λουκάνικο


κόβουμε με ένα μαχαίρι



πέρνουμε ένα ένα κομμάτι το στρογγυλεύουμε λίγο


και το τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί


ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C πάνω και κάτω αντίσταση για 30 λεπτά περίπου.

Μικρές συμβουλές

Όσο πιο μαλακό ζυμάρι φτιάξετε τόσο πιο αφράτα θα είναι.Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και μπορείτε να τα διατηρήσετε άψητα ή ψημένα στην κατάψυξη για μια εβδομάδα.Δεν χρειάζετε να φουσκώσουν για να ψηθούν.

2 σχόλια:

Pansofix είπε...

έω να βουτήξω καμιά δεκαριά..

Ανεράιδα είπε...

Πω πω μου 'ρχεται να φάω την οθόνη....!!