Υλικά
1 λάχανο
1 ματσάκι άνηθο και μαιντανό ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια πολτοποιημένα
αλάτι πιπέρι
4 φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
Οδηγίες
Μουσκεύουμε το ρύζι.
Αφαιρούμε κωνικά το κεντρικό κοτσάνι απο το λαχανο και το βράζουμε για 15 λεπτά με λίγο αλάτι.
Στα 7 λεπτά το αναποδογυρίζουμε.
Για να μην χύνεται το νερό έξω απο την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά.
Πριν το βγάλουμε σε σουρωτήρι κρατάμε σε ενα μπώλ το νερό.
Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τον άνηθο, τον μαιντανό, τα δύο κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι στραγγισμένο και τον κιμά, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα απο το λάχανο και τα χωρίζουμε στην μέση.
Τα κοτσανάκια τα τοποθετούμε ενδιάμεσα ή απο πάνω στο τέλος.
Τυλίγουμε σε ρολάκια κλείνοντας μέσα την γέμιση.
Και δημιουργούμε ρολό.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα ομοιόμορφα , κυκλικά και σφιχτά.
Μια σειρά και δεύτερη αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα κοτσανάκια από τον άνηθο. Αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο μικρό πορσελάνης.
Προσθέτουμε απο το νερό που βράσαμε το λάχανο μέχρι να σκεπάσουμε το χείλος του πιάτου και ελαιόλαδο μέχρι την βάση του πιάτου και κλείνουμε την χύτρα.
Μόλις σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 4 , μετράμε 3 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα μόνη της και μετά ανοίγουμε την κατσαρόλα.
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και το πιάτο
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και το πιάτο
και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι ή αυγοκόβουμε.
Αυγολέμονο εύκολο
2 αυγά
1 λεμόνι
χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό απο το λεμόνι στο μούλτι στην χαμηλή ταχύτητα
χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό απο το λεμόνι στο μούλτι στην χαμηλή ταχύτητα
προσθέτουμε μετά και δύο κουτάλες ζωμό απο το φαγητό και το ριχνουμε στην κατσαρόλα.
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και πάει παντού
μετά από αυτό ρίχνουμε 1/2 ποτηράκι κρύο νερό βρύσης ανακατεμένο με μια κουταλιά κορν φλάουρ και ανάβουμε το μάτι μέχρι να κοχλάσει μια φορά σηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε δυό τρεις φορές η επιτυχία είναι σίγουρη!!
Μικρές συμβουλές
Προσοχή στο χρόνο μαγειρέματος και στην δυνατή φωτιά είναι ένα φαγητό που καίγεται πολύ εύκολα.
Αν χρησιμοποιείται κατσαρόλα τότε βράστε το σε χαμηλή φωτιά ελέγχοντας το νερό του να μην σωθεί και να μην αρπάξει στην βάση του.
Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου