Translate
Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ - SEMOLINA WITH SYRUP ORANGE AND CINNAMON
Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμη
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
4 ποτήρια νερό
1 και 1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/ 2 πορτοκάλι
Ξύλινο κουτάλι (για το ανακάτεμα)
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο τον χυμό του πορτοκαλιού
Βράζουμε για 5 λεπτά
μετρώντας απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα (αντικολλητική είναι το καλύτερο) το λάδι
Όταν κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι
και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μπέζ χρώμα (προσοχή καίγεται εύκολα).
Όταν φτάσουμε στο σημείο αυτό ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα
προσοχή γιατί πετάγεται
Μία κάθε φορά και οταν το απορροφάει την επόμενη
Αφού τελειώσει το σιρόπι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,
τότε ρίχνω τον χυμό στίβοντας το πορτοκάλι με το χέρι.
Το βάζω σε φόρμα πιέζοντας με το κουτάλι για να δημιουργηθεί ένα ωραίο ενιαίο σχήμα
και το αναποδογυρίζω σε μία πιατέλα πασπαλίζω με κανέλα και λίγα καρύδια
Και για δωράκι φτιάξτε πιο μικρά
Μικρές συμβουλές
Μη ψάχνετε στα μαγαζιά για φορμάκι και με ένα κουτάλι μπορείτε να κάνετε ατομικές μπουκιές. Μπορείτε στην τελευταία φάση να προσθέσετε καρύδια και σταφίδες (γίνετε πιο γλυκό) μέσα στην ζύμη.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκάκι και το λάδι του δεν σε καίει στο λαιμό.Τα αρώματα της κανέλας και του πορτοκαλιού μένουν αξέχαστα μαζί με την γεύση του μελιού.
Δεν μπορείς να φας μόνο ένα!!!!
Τρίτη 9 Μαρτίου 2010
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ - EASTER EGGS ECO
Υλικά
Αυγουλάκια βρασμένα καλά
Χαρτοπετσέτες σε διάφορα χρώματα και σχέδια
Kορδονάκι χόρτο διακοσμητικό (απο το jumbo)
Ασπράδι αυγού
ένα πινέλο
χαρτί ψησίματος
Οδηγίες
Βράσιμο των αυγών με τα λιγότερα σπασίματα.
Τυλίγετε ένα ένα τα αυγά που τα έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου με αλουμινόχαρτο χαλαρά και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα .
Τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για 30 - 40 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ελπίζω πως δεν θα βρήκατε σπασμένα.
Όταν κρυώσουν καλά και έχουν στεγνώσει αρχίζετε το "βάψιμο".
Πέρνετε την χαρτοπετσέτα την ανοίγετε και βγάζετε το χρωματιστό φύλλο, αυτό θα χρησιμοποιήσουμε.
Κόβετε την χαρτοπετσέτα σε κομματάκια.
Αλείφετε το αυγό με το ασπράδι
και κολλάτε ένα ένα τα χαρτάκια επάνω στο αυγό περνώντας με το πινελάκι απο πάνω
μέχρι να το καλύψετε όλο.
Μία στρώση
είναι αρκετή.
Αφήνετε το αυγό στην λαδόκολλα να στεγνώσει
και την άλλη μέρα θα δείτε τα ζωντανά του χρώματα.
Τότε μπορείτε να του βάλετε μια κορδελίτσα φιογκάκι
ή να κολλήσετε παγιέτες.
Μικρές συμβουλές
Βάλτε μόνο μια στρώση απο την χαρτοπετσέτα γιατί γίνονται πολύ σκληρά και όλοι στο τραπέζι σας θα είναι νικητές, το δικό σας βέβαια μπορείτε να το ενισχύσετε!!!!
Είναι ότι πιο οικολογικό υπάρχει και μπορούν φυσικά να ασχοληθούν τα παιδιά!!
Ανακυκλώστε τις χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες σας.
Καλή διασκέδαση!!
Labels:
ΒΙΝΤΕΟ,
ΠΑΣΧΑ,
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ,
Easter,
EASTER EGGS ECO,
VIDEO
Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙ - FROZEN CHOCOLATE BANANA
Μπανάνες με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
2 μπανάνες κομμένες στη μέση
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα ή 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι
ξυλάκια παγωτού (στα βιβλιοπωλεία)
λαδόκολλα
Οδηγίες
Κόβουμε τις μπανάνες στα δύο την κάθε μία και τους περνάμε απο ένα ξυλάκι, τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε το γάλα και την σοκολάτα σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.
Όταν λειώσει ρίχνουμε το βούτυρο ή λάδι και ανακατεύουμε.
Πέρνουμε μία μία μπανάνα τις βουτάμε στην σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα.
Αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σε λίγη ώρα είναι έτοιμες.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και φράουλες σοκολατάκια
Ή φράουλες επιδόρπιο

Υλικά
2 μπανάνες κομμένες στη μέση
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα ή 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι
ξυλάκια παγωτού (στα βιβλιοπωλεία)
λαδόκολλα
Οδηγίες
Κόβουμε τις μπανάνες στα δύο την κάθε μία και τους περνάμε απο ένα ξυλάκι, τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε το γάλα και την σοκολάτα σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.
Όταν λειώσει ρίχνουμε το βούτυρο ή λάδι και ανακατεύουμε.
Πέρνουμε μία μία μπανάνα τις βουτάμε στην σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα.
Αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σε λίγη ώρα είναι έτοιμες.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και φράουλες σοκολατάκια
Ή φράουλες επιδόρπιο
Τις κόβουμε ρίχνουμε σοκολάτα και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι

Μικρές συμβουλές
Είναι η καλύτερη απόλαυση των παιδιών και το καλοκαίρι μπορείτε να αποφύγετε τα παχυντικά παγωτά αφού διατηρούνται εως και μια εβδομάδα στο ψυγείο κλεισμένες σε ένα κουτί.Αν δεν τρώει τα φρούτα το παιδάκι σας είναι ένα τρόπος για να αρχίσει.
Χρησιμοποιείστε σοκολάτα ημίγλυκη.
Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010
ΜΗΛΟΠΙΤΑ - APPLE PIE
Υλικά
Γέμιση
4 μήλα κομμένα φέτες
200 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κανέλα
Παντεσπάνι
4 μήλα κομμένα φέτες
200 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κανέλα
Παντεσπάνι
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες
Βάζουμε το κομματιασμένο βούτυρο σε ταψάκι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας
όταν αρχίζει να λειώνει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα
και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει και να μελώνει ελαφρά
αποσύρουμε απο την φωτιά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα στο ταψάκι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι με την βανίλια.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 40-45 λεπτά
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό και οι άκρες να έχουν ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα του ταψιού.
Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά για να ξεκολήσουμε τα τοιχώματα του γλυκού και σκεπάζουμε με μια πιατέλα το ταψί ,
αναποδογυρίζουμε με μια γρήγορη κίνηση τη μηλόπιτα (γιατί μπορεί να έχει μείνει βούτυρο και να τρέξει).
Χρησιμοποιήστε πιάστρες κουζίνας για να μην καείτε.
Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα μεγάλο κομμάτι.
Μικρές συμβουλές
Το βούτυρο με την ζάχαρη αν μελώσει πολύ καραμελώνει.Δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο που ξεχωρίζει το βούτυρο απο την καραμέλα.
Τα μήλα που ταιριάζουν γευστικά είναι τα ξυνόμηλα γιατί κάνουν αντίθεση με την ζάχαρη.
Το βούτυρο με την ζάχαρη αν μελώσει πολύ καραμελώνει.Δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο που ξεχωρίζει το βούτυρο απο την καραμέλα.
Τα μήλα που ταιριάζουν γευστικά είναι τα ξυνόμηλα γιατί κάνουν αντίθεση με την ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)