Translate

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ICE CREAM SANDWICH






Υλικά

1 1/2 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλατικής  MEGLEE
1/3 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ - ΜΠΕΡ

Οδηγίες

Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα μπισκότα


και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξουν 3-4 λεπτά περίπου


αν η κρέμα σφίξει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα


Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα


και ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα πεταχτά κουταλιά κουταλιά


την στρώνουμε προσεχτικά επάνω στα μπισκότα



Τοποθετούμε απο πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο


τα πατάμε  για να κολλήσουν επάνω στην κρέμα


κλείνουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη


μετά απο δύο ώρες


μπορούμε να τα κόψουμε σε μερίδες


Αν βάλετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας και 2 κουταλιές σοκολάτα  στιγμής ροφήματος


μπορείτε να έχετε ακόμα μια διαφορετική γεύση.


Καλή επιτυχία!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ - SWEET MILK PIE


\

Υλικά

1 λιτρο φρέσκο γάλα
1 πακέτο φύλλο κουρού (περιέχει 2 φύλλα)
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
1/2  φλυτζ. ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

ζάχαρη άχνη 
κανέλα

Οδηγίες



Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο



Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες


Ρίχνουμε το σιμιγδάλι



 και ανακατεύουμε πάνω απο μέτρια φωτιά 




μέχρι να πήξει


ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε


 
στρώνουμε στο ταψί την κρέμα και σκεπάζουμε με το φύλλο


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
χωρίζουμε σε κομμάτια μόνο το πάνω φύλλο και βάζουμε απο λίγο βούτυρο σε κάθε κομμάτι


ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C πάνω κάτω αντίσταση για 30 λεπτά


Μόλις την βγάλουμε ζεστή την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα 



την απολαμβάνετε ζεστή η κρύα


Καλή επιτυχία!



Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ HELLO KITTY - HELLO KITTY CAKE



Υλικά

1 + 1/2 δόση παντεσπάνι απο την ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ - CAKE BUNNY
1 μπουκάλι σιρόπι φράουλα + ίση ποσότητα χλιαρό νερό
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
1 κουτί σαντιγύ ερμόλ χτυπημένη με 1/2 ποτήρι γάλα μια βανίλια και 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, χτυπημένη με 1/2 φλυτζάνι λιγότερο γάλα

διακόσμηση

1/2 ασπράδι αυγού
1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
χρώματα ζαχαροπλαστικής
γκλίτερ (προαιρετικά)

για το περίγραμμα της hello kitty

1 φακελάκι σοκολάτα σταγόνες


Οδηγίες


Φτιάχνουμε τα ζαχαρωτά χτυπώντας το ασπράδι ,το λεμόνι ,τις βανίλιες και την ζάχαρη εως ότου γίνει μια ζύμη που να μπορεί να ανοίγει σε φύλλο. Χωρίζουμε την ζύμη σε όσα χρώματατα θέλουμε να φτιάξουμε και κόβουμε με φορμίτσες μπισκότων  τα σχέδια που θέλουμε ,τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα για 1 μέρα γυρίζοντάς τα με προσοχή.


Αφού χωρίσουμε το παντεσπάνι με μια κλωστή σε τρία ίσα μέρη


 ραντίζουμε καλά με το σιρόπι τον ένα δίσκο


στρώνουμε απο πάνω μαρμελάδα σε λεπτή στρώση


και απο πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής


Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο και τους υπόλοιπους δίσκους


στο τέλος απλώνουμε περιμμετρικά την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής  και λίγο απο πάνω, αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.


Στρώνουμε με μια μεγάλη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής την σαντιγύ.


Ζεσταίνουμε την σοκολάτα  κόβουμε μια μικρή τρυπίτσα στην γωνία του φακέλλου. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε το περίγραμμα αφού πρώτα το έχουμε σχεδιάσει με μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Τοποθετούμε τα ζαχαρωτά ,το γκλίτερ


 και ολοκληρώνουμε βάζοντας μπαλίτσες απο σαντιγύ με κορνέ.
Παγώνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.


 Η τούρτα αυτή έγινε για τα όγδοα γενέθλια της μικρής μου Αγγελικούλας.


 Την  πήγε στο σχολείο


μαζί με τις ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ που φτιάξαμε για αναμνηστικό δωράκι  στους συμμαθητές και τους φίλους της.


 Την τελευταία μέρα πριν απο τις διακοπές του Πάσχα οι μικρές φατσούλες έλαμψαν απο χαρά


και  η καλή μας η δασκάλα τις αποθανάτησε με την φωτογραφική μηχανή!


Βέβαια μπορεί να μην φαίνονται τα χαρούμενα προσωπάκια αλλά είναι ακριβώς ίδια με τις ροζ καρδούλες


και δεν τελειώσαμε εδώ


 άλλη μια τούρτα μικρότερη κόπηκε στο σπίτι


 και φυσικά η χαρά είναι διπλή


όπως και η γεύση!!


Καλή επιτυχία!