Translate

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΕΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ - MUFFINS WITH PUMPKIN


 

Υλικά

Στερεά

1 + 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 +1/2  κουταλάκια μπέικιν
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι  γαρύφαλλο
1/2  φλυτζάνι σταφίδες
1 φλυτζάνι κολοκύθα τριμμένη

Υγρά

1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα

Γλάσο
 ζάχαρη άχνη και κανέλα

Οδηγίες


 Ανοίγουμε την κολοκύθα



και βγάζουμε τους σπόρους της


αφαιρούμε ξύνοντας  με ένα κουτάλι το εσωτερικό της



Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι,
το μπέικιν,

τη ζάχαρη , το λάδι , το γάλα , το αυγό ,το γαρύφαλλο και την κανέλα




την κολοκυθα και τέλος  τις σταφίδες.



Ανακατεύουμε καλά.


 Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν αφού πρώτα  έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια.


 


Ψήνουμε στους 200 C για 20-25 λεπτά.



Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο τα σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα






Μικρές συμβουλές


Την ψίχα της κολοκύθας που θα περισσέψει μπορούμε να την φυλάξουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά

 

προσθέστε και καρύδια αν θέλετε πιο γεμάτη γεύση!
Για να βγούν ακριβώς 12 τεμάχια χρησιμοποιήστε μια παιδική κούπα 200ml.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΑΡΙΑ ΨΗΤΑ (ΛΙΤΣΕΣ) - GRILLED FISH ( LITSA FISH)




Το φαγητό αυτό γίνεται με ψάρια που δεν είναι λιπαρά τέτοιο ψάρι είναι και η Λίτσα.

Υλικά

3 ψάρια Λίτσες
1 πιπεριά πράσινη
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
αλάτι - πιπέρι
1 πατάτα
ελαιόλαδο
λεμόνι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα ψάρια,  τα πλένουμε,  τα αλατίζουμε




και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν απο τα νερά για μιση ώρα περίπου.


Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε πιπέρι βάζουμε απο πάνω την πιπεριά σε ροδέλες και το σκόρδο σε κοματάκια.




Στρώνουμε τις ντομάτες σε όλη την επιφάνεια κομμένες σε ροδέλες




Ρίχνουμε ρίγανη και ελαιόλαδο




Τοποθετούμε στα κενά την πατάτα κομμένη κυδωνάτη.



Ψήνουμε στους 200 C πάνω κάτω αντίσταση για 40 λεπτά.



 Σερβίρετε με φρέσκο λεμόνι.




 Μικρές συμβουλές

Αν βγάλουν οι ντομάτες πολύ ζουμί μπορείτε να χύσετε λίγο και να ψήσετε λίγο ακόμη να μείνουν με το λαδάκι.Αυτό το ψάρι τρώγετε εύκολα απο τα παιδιά γιατί είναι πολύ νόστιμο και δεν έχει πολλά κόκκαλα.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ - ROOSTER "STIFADO" WITH BIG ONION From Zakynthos



Υλικά 

1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά δεντρολίβανο
10 μπαλάκια μπαχάρι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 φύλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 μεγάλο κρεμμύδι Ζακυνθινό
2 ντομάτες κομμένες κύβους
1 σφηνάκι ξύδι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο


Οδηγίες



Κόβουμε το κρεμμύδι


 σε κομμάτια ,



ζεσταίνουμε το λάδι και περνάμε για λίγο το κρεμμύδι


μέχρι να ροδίσει ελαφρά και το βγάζουμε σε πιατέλα.


 Ρίχνουμε τον κόκορα στο λάδι


τον γυρίζουμε απο όλες τις πλευρές και τον σβήνουμε με το ξύδι .


Ρίχνουμε την ντομάτα,


το δεντρολίβανο,το μπαχάρι, το σκόρδο, την κανέλα,



το γαρύφαλλο, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι.


Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε σε χύτρα για 20 - 25 λεπτά απο την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.


Οταν βράσει ποσθέτουμε και τα κρεμμύδια



κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.


Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε όταν έχει μείνει με το λαδάκι.



Μικρές συμβουλές

Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με τηγανητές πατάτες.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ - FRIED VEGETABLES WITH YOGURT SAUCE



Υλικά

4 μελιτζάνες
1 πιπεριά πράσινη
5 κολοκυθάκια
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές  ξύδι
2 κουταλιές λάδι
λίγο αλάτι
λίγο δυόσμο
5 σκελίδες σκόρδο



Οδηγίες


Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μακρόστενες φέτες.


Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε .


Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

ρίχνουμε απο πάνω λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και φτιάχνουμε την σως γιαουρτιού.


πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι


προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι , το ξύδι και τον δυόσμο


και ανακατεύουμε καλά


Ρίχνουμε την σως πάνω απο τα τηγανισμένα λαχανικά



λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Συνοδεύετε τέλεια με ουζάκι!!

Μικρές συμβουλές 

Το ορεκτικό αυτό το μαγειρεύαμε πάντα χωρίς το γιαούρτι ,ένα καλοκαίρι όμως που επισκεύτηκα  τη νήσο Κώ το έφαγα εκεί και το υιοθέτησα!