Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τυρόψωμα ατομικά - mini rolls with feta cheese

 

Υλικά

500 γρ  κιλού αλεύρι Μυλοι Αγ.Γεωργίου Νο 2 μαλακό.
100 γρ  κιλού αλεύρι Μύλοι Αγ.Γεωργίου για ζυμωτό ψωμί κίτρινο πακέτο
20 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλυτζανάκια του καφέ σουσάμι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει
Γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το πηρούνι.

Οδηγίες


Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (όχι καυτό, προσοχή δεν θα φουσκώσει) διαλύουμε την ζάχαρη με την μαγιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε λίγο.
Ρίχνουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1 ποτήρι) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει πολύ.

Από τότε που θα σχηματιστεί η ζύμη ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το 1/2 απο το φλυτζανάκι με το σουσάμι.
Λειώνουμε την φέτα με το πηρούνι και την χωρίζουμε σε 16 μέρη.
Σχηματίζουμε  ένα μπαστούνι με την ζύμη το οποίο το χωρίζουμε σε 16 τεμάχια.

Πέρνουμε ένα ένα και το ανοίγουμε σε δίσκο βάζουμε απο 1 κουταλία γέμιση και το κλείνουμε στρογγυλά.

Το αλείφουμε με νερό ολόκληρο

και το κυλάμε στο σουσάμι .

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και  αφήνουμε να φουσκώσουν  σκεπασμένα για 40 λεπτά.

Βάζουμε στο φούρνο και σε ένα τέταρτο σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200C προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση.




Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΒΙΔΕΣ - CRAWFISH WITH PASTA



Υλικά

15-20 τεμ καραβίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια γερά ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό (ρετσίνα)
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.

Οδηγίες


Βράζουμε σε αρκετό νερό τις καραβίδες για 5 λεπτά.
Τις αφαιρούμε απο το νερό και τις τοποθετούμε σε άλλη κατσαρόλα.

Στο νερό αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε, το νερό δεν το πετάμε.
Ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα το λάδι και καίμε λίγο τα κρεμμύδια μαζί με τις καραβίδες.
Ρίχνουμε το κρασάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.


Ρίχνουμε τις ντομάτες τον μαιντανό το σκόρδο αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια τόσο όσο να σκεπάσουμε το φαγητό .




Αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τις καραβίδες και ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε.




Στρώνουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις καραβίδες.


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ










alt=

Myspace Comments









Η Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

 

Υλικά

3 /4  κιλού αλεύρι Μυλοι Αγ.Γεωργίου Νο 2 μαλακό.
1/4 κιλού αλεύρι Μύλοι Αγ.Γεωργίου για ζυμωτό ψωμί κίτρινο πακέτο
30 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλυτζανάκια του καφέ σουσάμι 
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει

Οδηγίες


Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (όχι καυτό, προσοχή δεν θα φουσκώσει) διαλύουμε την ζάχαρη με την μαγιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε λίγο.
Ρίχνουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1 1/2 ποτήρια) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει πολύ.
Από τότε που θα σχηματιστεί η ζύμη ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το 1/2 απο το φλυτζανάκι με το σουσάμι.

Αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει στα χέρια ρίχνουμε στον κάδο απο το κίτρινο αλεύρι και την μαζεύουμε με το χέρι σε μπάλα.
Λαδώνουμε καλά και στρωνουμε με το άλλο 1/2 φλυτζανάκι σουσάμι ένα ταψί .
Τοποθετούμε την ζύμη και την πατάμε με την παλάμη για να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος 1 1/2 πόντο.


Περνάμε με νερό όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με το σουσάμι.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα χαλαρά όλο το ταψί και το βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό (όχι στο φούρνο) κάτω από μια κουβέρτα, ένα πάπλωμα για να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα .
Πριν τοποθετήσουμε στον φούρνο κάνουμε λακούβες κάνοντας το χέρι μας μπουνιά.

Ψήνουμε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση για 45 -50 λεπτά .
Στα 15 - 20 λεπτά πρέπει να έχει πάρει χρώμα μπέζ η κόρα, τότε σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο έως το τέλος του ψησίματος.
Όταν ψηθεί τη βγάζουμε απο το ταψί αμέσως και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

PAVLOVA - ΠΑYΛΟΒΑ με φράουλες το γλυκό των ερωτευμένων



Υλικά

6 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
 Για τη γέμιση

600 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
φράουλες για τη διακόσμηση και ακτινίδια (κομμένα σε κομματάκια)
 

Για τη σάλτσα
 
10 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
3 κουταλιές ζάχαρη

Οδηγίες




Για να φτιάξω την μαρέγκα, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια ,το αλάτι 
ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη,
και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν ενσωματωθεί ρίχνω το κορν φλάουρ και το λεμόνι.

Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα ένα σχήμα καρδιάς.



Αφαιρώ από το κέντρο μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί "φωλιά".



Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200C και μόλις το τοποθετήσω στο φούρνο χαμηλώνω στους 130C. Ψήνω για 2 ώρες στους 130C πάνω κάτω αντίσταση.
Μόλις τελειώσει το ψήσιμο αφήνω λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και αφήνω την μαρέγκα να κρυώσει εκεί.


Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω την ζάχαρη άχνη.

Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.

Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζω με κομμένες φράουλες , ακτινίδια και ότι άλλο φρούτο μου αρέσει.

Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο .


Όταν σερβίρω περιχύνω με την sauce το κάθε κομμάτι.

Μικρές συμβουλές

 Συνοδεύστε το γλυκό αυτό με μια σαμπάνια

η ημέρα των ερωτευμένων απαιτεί πάθος και έρωτα απολαύστετο!!


Να σας κεράσω και μια κουταλίτσα!

 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ - MAYONNAISE SAUCE

Μαγιονέζα νόστιμη με καλαμποκέλαιο και ξύδι και έτοιμη σε 2 λεπτά.


Υλικά

  • 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 και 1/4 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • Μπλέντερ ή ράβδος

Οδηγίες


Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το καλαμποκέλαιο  και τα αρχίζετε να τα χτυπάτε για να σπάσουν τα αυγά και να ανακατευτεί λίγο η μουστάρδα.


Σε σταθερή δυνατή ταχύτητα γυρνώντας την ράβδο κυκλικά



αρχίζετε να ρίχνετε το καλαμποκέλαιο με χαμηλή συνεχόμενη ροή.


Το μίγμα αρχίζει να πήζει, όσο πιό πολύ λάδι βάζετε τοσο πιο πηχτή γίνεται.


Έχει σημασία η ταχύτητα του μηχανήματός σας να είναι σταθερή και δυνατή.



Οσο πιο δυνατή είναι τόσο δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει.


Μικρές συμβουλές

Εάν δεν έχετε τα μηχανήματα αυτά που είναι ιδανικά, υπάρχει και άλλος τρόπος. Με μίξερ χειρός το φτάνετε σε ένα σημείο όπου έχει πήξει αλλά δεν είναι και πολύ σταθερή. Τότε την χτυπάτε στο μούλτι και γίνετε σφιχτή.
Η μαγιονέζα αυτή γίνεται και μόνο με ασπράδια για όσους αποφεύγουν τους κρόκους, επίσης γίνεται με 1 αυγό και 1 κρόκο.
Το ξύδι είναι αντισηπτικό και ισχυρό μικροβιοκτόνο και  ένα καλό συντηρητικό.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - BURGER BUNS



Υλικά

1 αυγό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1  1/2 κουταλιά σούπας ξερή μαγιά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και σχηματίζετε μια ζύμη μαλακή.
Χωρίζετε την ζύμη σε 12 κομμάτια και πλάθετε κάθε ένα σε στρογγυλό μπαλάκι.

Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι σε αραιά διαστήματα .
Σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστούν 40 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 C για 15 λεπτά.


Βάζετε την γέμιση της αρεσκείας σας.